Čonopljani proslavili svoju Dužijancu

Izvor: Bunjevački media centar - Sombor   Ponediljak, 16.07.2018.


Završne žetelačke svečanosti uveliko se održavaju u somborskim selima. Čonopljani su prvi i ove godine svečano i veselo obilužili svoju bunjevačku Dužijancu.

DSC00057

U organizaciji Centra za kulturu Bunjevaca i bunjevačke familije Jozić, svečanost zafale Bogu za novo žitno zrno i kruv – Čonopljanska bunjevačka Dužijanca, započela je svetom misom Zafalnicom u misnoj crkvi „Svi sveti“ koju je služio velečasni Endre Horvat.

DSC00012

Moramo ciniti to od čeg živimo. Bog nam je dao zemlju da je radimo i poštivamo a i da pokažemo čast i dostojanstvenu zafalu za plodove ravnice!“ divanio je, između ostalog, velečasni Horvat.

Čast da, u ulogi bandaša i bandašice, kruv od novog žita i krunu ispletenu od slame ponesu do oltara na blagoslov imali su David i Martina Marton u pratnji omladine i dice u svečanim bunjevačkim nošnjama.

DSC00069

Med gostima i učesnicima svečanosti, manifestaciju su svojim dolaskom uveličali dr Suzana Kujundžić Ostojić, pridsidnica NSBNM, prim. dr Vlado Babić, narodni poslanik te pridstavnici bunjevački udruženja iz Subotice, Bajmoka, Svetozara Miletića i Sombora.

Nakon svete mise, u župnom dvoru je pripravljen koktel a svečani ručak i veselje nastavljeno je u Etno parku „Stari ribnjak“ nuz dobre „Somborske tamburaše“.

Manifestaciju su podržali Bunjevački media centar Sombor, BKC „Lemeški Bunjevci“ i Regionalna kancelarija Nacionalog savita Bunjevaca u Somboru.

R. P.


Galerija fotografija

 
 

BUNJEVAČKI RADIO (08-24 h) www.boc.rs