Druženje, sport i tradicija

Održani 7. Svetoantunski sportski susriti

Druženje, sport i tradicija

Izvor: Bunjevački media centar - Sombor   Ponediljak, 11.06.2018.


U nedilju, 10. juna u salašima Gradina kraj Sombora, održani su 7. tradicionalni Svetoantunski sportski susriti. Goste iz salaški naselja Lenija, Lugovo, Bezdanski put i varošane poriklom s okolni salaša, ugostili su organizatori sportiski susrita – UG „Bunjevačko kolo“, Agro Ravangrad i meštani salaša domaćina, Gradine.

05

Sportska takmičenja odvijala su se na fudbalkom terenu kraj starog zdanja salašarske škule i ruiniranog Doma kulture dok su se šahovske partije igrale u avlijiskom dilu zemljoradničke zadruge Agro Ravangrad.

Iako su utakmice, šahovske partije i ostvareni rezultati pokazatelji sportske spretnosti, znanja, rada pa i sriće, domaćini istuču da su susriti više generacija sportista, druženja med mladima s okolni salaša i svakako sportski fer-plej na prvom mistu.

01

Manifestaciju sportskog karaktera ulipšali su fijakeri koji su gostima ponudili vožnju lipim zapregama po gradinskom ataru.

Med gostima i zvanicama, manifestaciju su uveličali svojim dolaskom dr Vlado Babić, narodni poslanik i Vladimir Fratrić čija se familija pamti po zaslugama za uvođenje električne energije u salaše Gradina.

Na kraju susrita, okupljena čeljad je pozdravila najbolje u sportskom danu. U fudbalu, najbolje rezultate postigla je ekipa sa salaša Bezdanski put, drugi su bili fudbaleri domaćina iz gradinski salaša, a treće i četvrto misto pripalo je ekipama Žarkovac-Lugovo i Lenija. Za najboljeg golmana Svetoantunski susrita proglašen je Marko Bulović, najuspišniji golgeter je Mihajlo Mišković a titulu najboljeg igrača susrita zaslužno je pono Davor Vuković.

Kako je fudbalskom turniru prithodila utakmica najmlađi fudbalera, posebna priznanja uručena su kapitenima mišovite i muške fudbalske ekipe „petlića“ - Milici Parčetić i Mihajlu Pekanoviću.

02

Med šahistima najbolje rezultate ostavio je Boško Šeša a potom slide Nikola Živanović i Vojin Popović.

Najuspišnije ekipe i pojedinci prigodno su nagrađeni peharima i diplomama.

Organizatori susrita su se i ovog puta posebno zafalili sponzorima i čeljadima dobre volje koji su dali poseban doprinos održavanju Svetoantunski susrita, te je zafalnica uručena: ZZ Agro Ravangradu, JKP Zelenilu, Šimi Gertneru, Stipanu Petrešu, Gašparu Matariću te Franji Đurkoviću.

Nakon dobrog fudbala i maestralni partija šaha, sportisti, gosti i organizatori zajednički su se proveselili uz dobru užnu, stare pisme, veselje i još bolje muzičare.

R. P.


Galerija fotografija