Turizmolozi upoznali Bunjevce

Izvor: Bunjevački media centar - Sombor   Četvrtak, 24.05.2018.


U sridu, 23. maja, Bunjevački media centar iz Sombora ugostio je studente Prirodno matematičkog fakulteta iz Novog Sada, smer diplomirani menadžer u turizmu sa profesorima Milicom Solarević i Tinom Lukićem.

01

Tom prilikom u prostorijama Media centra, upriličena je izložba umitnički slika u tehniki slame iz fundusa Bunjevačkog kulturnog centra „Lemeški Bunjevci“ iz Svetozara Miletića.

Kako su studenti ovom prilikom obavljali terensku nastavu po Vojvodini na prvoj godini studija ko obavezni nastavni program, bila je ovo prilika da se bliže upoznaju sa tradicionalnom bunjevačkom umitnošću i sa bunjevačkom nacionalnom zajednicom.

07

Nuz prigodnu izložbu, studentima se obratila pridsidnica Bunjevačkog media centra, Stanislava Lutkić te im približila istorijat, poriklo i osnovne pripoznatljivosti bunjevačke zajednice. Što god više o umitnosti slamarenja studentima je divanio Stipan Budimčević, slamarski učitelj iz Svetozara Miletića.

Kako je izložba ostavila izuzetan utisak na profesore i studente, namira je da se od sledeće školske godine, posite vake vrste s akcentom na približavanje i upoznavanje Bunjevaca odnosno njeve kulture i tradicije uvedu u redovan program terenske nastave.

Slamarski učitelj, Stipan Budimčević je ovom prilikom ko simboličan dar poklonio profesorima, Milici Solarević – slamarski prsten i Tinu Lukiću – grb Srbije u urađen u slamarskoj tehniki.


Galerija fotografija