Uspilo Bajmočko bunjevačko prelo

Uspilo Bajmočko bunjevačko prelo

Izvor: Bunjevački Media Centar   30.01.2018. 09:45


Prema već dobro poznatoj tradiciji vridne čeljadi iz Bunjevačkog kulturnog centra „Bajmok” u subotu, 27. januara, održano je Bajmočko bunjevačko prelo, šesnajsto po redu.

IMG 0298

Već niz godina organizujemo Bajmočku bunjevačko prelo, i trudimo se da obnavljamo običaje koji su odavno zabiluženi u narodu. Svake godine radimo na poboljšanju kvaliteta naše organizacije, svit je to pripozno, pa sad više ni ne postavljamo pitanje dal će sala bit puna, traži se uvik misto više – divani Branko Pokornić, pridsidnik BKC „Bajmok“.

IMG 0256
(Branko Pokornić)

Bunjevci u Bajmoku se na ovaj način priključivaje proslavi nacionalnog praznika „Dana Velikog prela“, a prilika je to i da se obiluži Marin. Tako su, kako je to već i običaj, domaćini darivali sve Marije, Marine, Mariške... koje slave ovaj imendan.

IMG 0229
(Dušan Ivić i Stela Bukvić)

Prisutni su mogli uživat u „preljskom” divanu Dušana Ivića i Stele Bukvić, članova Dramske sekcije KUD „Bunjevka“, te u folklornom nastupu KUDŽ „Bratstvo“ iz Subotice. Bilo je i tušta muzike, divana, a čekala se i tradicionalna krumpirača koja u Bajmoku ne omane.

Prisutne su pozdravili Branko Pokornić, pridsidnik BKC “Bajmok”, ko i Mirko Bajić, pridsidnik Izvršnog odbora Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine.

Bogata tombola se čekala, tušta nagrada je bila garancija da će većina gostivi štogod i osvojit. No, i oni koji nisu dobili ništa na tomboli očli su sa Prela kući veseli, punog srca...

N. S.


GALERIJA FOTOGRAFIJA