Umitnost na kolaču

U Maloj Bosni održana tradicionalna „Izložba božićnjaka”

Umitnost na kolaču

Izvor: Bunjevački Media Centar   Utorak, 05.12.2017. 18:00


U Maloj Bosni je u nedilju, 3. decembra, održana tradicionalna „Izložba božićnjaka”, bilo je to četrnajsto izlaganje u organizaciji Udruženja građana „Bunjevačka vila”, al već dvadeset i drugo pridstavljanje ovog kultnog kolača.

IMG 9068 

Cilj nam je da približimo božićne običaje svim našim gostima, da podsitimo naš mlad naraštaj kako se kadgod slavio Božić. Unošenje božićnjaka je pridstavljalo unošenje Betlema u kuću. Tako su radile naše mame i majke, a sad to želimo da prikažemo i novim generacijama – istakla je Nela Ivić, pridsidnica UG „Bunjevačka vila”, te dodala da je ove godine bilo 35 izlagača iz Male Bosne, al i iz Subotice, Tavankuta, Žednika, Đurđina, Bajmoka...

IMG 9168 

Inicijativu za organizaciju ovaki izlaganja dala je Marija Bošnjak u čijoj se kući i dalje poštivaje stari bunjevački običaji, a za Božić se uvik pravio i božićnjak.

IMG 9159 

Izložbu je svečano otvorio velečasni Dragan Muharem. Tokom svojeg govora pofalio je organizatore, al i vridne meštane Male Bosne i goste. Čin pravljenja božićnjaka okarateriso je i ko svršetak dužijance, jel je to i čin iznošenja kruva prid Boga, i čin zafaljivanja na kruvu svakdanjem.

N. S.


GALERIJA FOTOGRAFIJA