Održano savitovanje „Priprema kvalitetnih projekata iz oblasti javnog informisanja i procedure učešća na konkursima“

Održano savitovanje „Priprema kvalitetnih projekata iz oblasti
javnog informisanja i procedure učešća na konkursima“

Izvor: Bunjevački Media Centar   Srida, 29.11.2017. 21:45


IMG001

Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s viskim zajednicama je organizovo u utorak, 28. novembra, u prostorijama Skupštine AP Vojvodine savitovanje na temu „Priprema kvalitetnih projekata iz oblasti javnog informisanja i procedure učešća na konkursima“ di su bili prisutni zaposleni u Bunjevačkom informativnom centru i Bunjevačkom media centru: Mirko Bajić, Boris Bajić, Edita Tenji i Tamara Babić.

 

Prisutnima se na početku ovog savitovanja obratio prof. dr Miroslav Štatkić, pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s virskim zajednicama. O značaju savitovanja iz oblasti javnog informisanja divanio je Đorđe Vukmirović, pomoćnik sekretara za kulturu, javno informisanje i odnose s virskim zajednicama.

 

Na temu propisi i procedure konkursnog sufinansiranja iz oblasti javnog informisanja divanio je mr Dragan Traparić, savitnik za pravne poslove u već pomenutom sekretarijatu. Ovo savitovanje je završeno sa temom vezanom za pripremu kvalitetni projekata iz oblasti javnog informisanja o kojoj je divanila Ljiljana Ćumura, saradnik za projekte u istoimenom sekretarijatu.

 

Nakon završenog savitovanja uslidila je diskusija di su razminjena mišljenja u nadi da će se iznaći povoljna rešenja vezano za podršku projektima koji se tiču finansiranja informisanja na jezicima nacionalni manjina.

T.B.