„Bunjevačko zlato“ na garskoj izložbi

UG “Bunjevačko kolo” Sombor

„Bunjevačko zlato“ na garskoj izložbi

Izvor: Bunjevački Media Centar - Sombor       Četvrtak, 21.09.2017.

U subotu, 16. septembra, UG „Bunjevačko kolo“ iz Sombora realizovalo je projekat prikogranične saradnje s Republikom Mađarskom. Na poziv domaćina, gospodina Sime Arsenića i supruge Marije Ostrogonac, u bunjevačkoj etno kući u Gari, somborske slamarke, članice „Bunjevačkog kola“ pridstavile su se sa svoji četrdeset radova, umitnički slika u tehniki slame.

Pozdrav pridsidnika Bunjevackog kola

U dobroj atmosferi, u pripunoj avliji etno kuće, izložbu slika „Bunjevačko zlato” su otvorili pridsidnik UG „Bunjevačko kolo“, Dejan Parčetić i domaćin bunjevačke etno kuće Simo Arsenić. Pridsidnik Bunjevačkog kola, Dejan Parčetić je, izmed ostalog, istako da ovo nije samo kulturno povezivanje, nego i vid podrške bunjevačkom narodu koji živi na teritoriji Republike Mađarske.

To je samo prvi korak u nizu oko borbe za priznavanje bunjevačke nacionalne zajednice u Republici Mađarskoj“ , naglasio je Parčetić.

Prigodne tekstove na bunjevačkom i mađarskom jeziku divanila je podpridsidnica UG „Bunjevačko kolo“, Aleksandra Medurić Kalčan.

Nuz goste iz Gare, Baje, Kaćmara i Bačalmaša koji su prisustvovali otvaranju posebno su se istakla dica iz garske osnovne škule, koji su na otvaranje izložbe i razgledanje Etno kuće došli u pratnji zaminice direktora osnovne škule gospođe Magdolne Kubatović-Maćašni, učiteljice Smilje Zegnal i učitelja Ivana Kričkovića.

Kulturno-umitnički program, nuz druženje i dobru zabavu, ulipšan je koncertom narodni igara folklornog ansambla KUD “Veseli Santovčani“.

Nastavak dobre saradnje na polju kulture slidi jer nakon uspišne izložbe u Gari, uslidili su dogovori za nove izložbe koje se planiraju u Baji i Kaćmaru.

Ovaj projekat potpomognut je od strane Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s virskim zajednicama i od strane Grada Sombora.

R. P.