Održana tradicionalna izložba kruva – somuna u Tavankutu

BKC „Tavankut"

Održana tradicionalna izložba kruva – somuna u Tavankutu

Izvor: Bunjevački Media Centar       Utorak, 8.8.2017.


U organizaciji BKC „Tavankut" po treći put održana je 6. avgusta tradicionalna izložba kruva – somuna u prostorijama restorana „Bunjevka“ u Tavankutu.

IMG 4012

Organizatori su se potrudili da i ove godine ova izložba bude reprezentativna i da se nagrade najbolji izlagači koji su se potrudili da naprave i ispeku kruv – somun.

Na početku samog programa svim prisutnima se obratila pridsidnica BNS, dr Suzana Kujundžić Ostojić i ukazala na značaj održavanja i nigovanja ove manifestacije.

1 mesto

Ovogodišnji žiri za izbor najlipšeg kruva – somuna bili su Ana Živić – pridsidnik žirija a Kata Stantić i Mirjana Savanov u svojstvu članova žirija. Po odluci jednoglasno je izabran za najlipši kruv – somun, koji će ujedno i krasit sam praznik obilužavanja „Dana Dužijance 2017“, 15. avgusta na Veliku Gospojinu je kruv – somun Marije Miler, drugo misto je osvojila Ana Tikvicki a treće misto je pono Šime Stanković.

IMG 4018

Za kulturno-umitnički program su se pobrinili najmlađi članovi BKC „Tavankut" sa koreografijom bunjevački igara. Pored kulturno-umitničkog programa imali smo prilike vidit i etno postavku vezanu za pridstojeći bunjevački praznik „Dan Dužijance 2017“ i izložbu kruva-somuna svi izlagača koji su se ove godine prijavili za učestvovanje, a autor ove treće izložbe kruva – somuna je bila Renata Mačković.

T.B.


Video prilog: Bunjevački Media Centar


GALERIJA FOTOGRAFIJA