Održani 6. Svetoantunski sportski susriti

Održani 6. Svetoantunski sportski susriti

Izvor: Bunjevački Media Centar Sombor       Ponediljak, 12.06.2017. 17:20

Šesti po redu, Svetoantunski sportski susriti održani su u subotu, 10. juna u bunjevačkim salašima Gradina.

07

Organizacija sportskim susrita povirena je meštanima salaša Gradina, Argo Ravangradu i UG „Bunjevačkom kolu“.

Gosti sportski susrita u Gradini bili su Ivan Šimunov, pomoćnik gradonačelnice, dr Vlado Babić, republički poslanik, Dejan Parčetić, pridsidnik Bunjevačkog kola sa članovima upravnog odbora, pridstavnici Agro Ravangrada i brojni prijatelji i pojedinci koji su donacijama i ličnim zalaganjom pomogli Svetoantunske sportske susrite.

Najbolji fudbaleri sa okolni salaša somborske opštine okupili su se u pet ekipa i prikazali sjajan fudbal, fer-plej i izuzetno korektnu igru. Najbolje rezultate i prvo misto osvojila je ekipa „Bezdankog puta“, drugo misto je pripalo domaćinima, ekipi „Gradine“ a treći su bili fudbaleri „Lenije“, dok je četvrto i peto misto pripalo ekipama Nenadića i Bukovca. Specijalnim priznanjima nagrađeni su: najbolji strelac turnira – Mišković iz ekipe „Bezdanski put“, najbolji golman – Saša Vuković iz ekipe „Gradina“ i najbolji igrač turnira – Davor Vuković iz ekipe domaćina, Gradine.

I ove godine su se takmičili i šahisti u pojedinačnoj konkurenciji. Najbolji se pokazo Nikola Živanović, drugo misto je zauzo Josip Ilkić a treći je Radomir Dragaš.

Po završetku sportskog turnira, za sportiste i goste pripravljena je užna. Nuz svirače i pismu domaćini i gosti su slavili do večernji sati.

R.P.