Dičija radionica „Veseli medenjaci“

BMC - Sombor

Dičija radionica „Veseli medenjaci“

Petak, 11.11.2016. 17:45

S početkom nove škulske godine, u planovima Bunjevačkog media centra na prvom mistu je rad i druženje s najmlađima.

Prva radionica „Veseli medenjaci“ pripravljena je u prostoru media centra i okupila mališane koji su se družili nuz kreativno i maštovito ukrašavanje medenjaka.

DSC00742

Medenjake je pripravila pridsidnica udruženja Stanislava Lutkić koja je dici objasnila kako se ukrašavanju slatki medenjaci.

„Ukrasne boje su prirodnog porikla - od biljanjaka, šećera, gustina i limunovog soka dok se razne boje dobijaju dodavanjem kolačarski jestivi boja.“ objasnila je Stanislava, i „vaki kolačići odnosno medenjaci su ukusni, jestivi a i lipi, veseli i maštoviti“.

Dica su s oprezom u početku prilazili medenjacima i zdravo pažljivo izvlačili i povlačili linijice, cvitiće, listiće i razne oblike. Ova sigrarija bila je još slađa i kreativnija jer su mališani vrime odmora prikraćivali slatkim zalogajima.

„Malo sam se uplašila u početku da ne nacrtam loše niki ukras jel cvitić al sam posli svatila da je sve u stvari zdravo zabavno i lipo. A i Stašini medenjaci su zdravo ukusni!“ divanila je Vasilisa Drvar.

Ovo je zapravo uvertira u sledeće radionice koje se planiraju tokom novembra i decembra miseca, a sve u susrit božićnim praznicima!

Svi su se složili da je druženje najvažnije i raduju se sledećem susretu na novim radionicama.

 

FOTO ALBUM