U slavu i čast novom kruvu

Održana svečanost u Čonoplji

U slavu i čast novom kruvu

Ponediljak, 18.07.2016. 22:30

U nedilju, 17. jula čonopljanski Bunjevci svečano su obilužili završetak žetveni svečanosti – Čonopljansku Dužionicu 2016.

Manifestaciju je inicirala i svečanost pripravila bunjevačka familija Jozić iz Čonoplje u saradnji sa BKC "Lemeški Bunjevci" i Nacionalnim savitom bunjevačke nacionalne manjine.

Foto 08

Svečanost čonopljanske Dužionice započela je svetom misom zafalnicom koja je održana u seoskoj crkvi Svi sveti kojom prilikom je blogoslovljen kruv od novog žita i slamarska kruna, rad Stipana Budimčevića, ko simbol Dužionice. U ulogi bandašice i bandaša bili su Anja i Ivan Jozić u pratnji čonopljanski mališana u svečanim bunjevačkim nošnjama.

Svečana užna i veselje nastavljeno je u Etno parku „Stari Ribnjak“ u Čonoplji. Posvećen kruv, mlada bandašica Anja Jozić pridala je domaćinu Starog Ribnjaka, Draganu Kosanoviću, koji je još 2000. godine, ko pridsidnik MZ Čonoplja, prvi primio posvećen bunjevački kruv.

Svojim prisustvom, svečanost su podržali gosti iz Subotice na čelu sa pridsidnicom NSBNM, dr Suzanom Kujundžić Ostojić i gosti iz Sombora, Svetozara Miletića, Bajmoka i domaćini iz Čonoplje.

R.P.

           

FOTO ALBUM

Foto: BIC