ODRŽANO MUZIČKO VEČE „ČUVARI BUNJEVAČKE MUZIČKE BAŠTINE” I SVEČANO ZATVARANJE FESTIVALA SA BUNJEVAČKIM BALOM

│ Izvor: BMC │ Ponediljak, 16.09.2019. │


ODRŽANO MUZIČKO VEČE
„ČUVARI BUNJEVAČKE MUZIČKE BAŠTINE”
I SVEČANO ZATVARANJE FESTIVALA SA BUNJEVAČKIM BALOM

 

Muzičko veče pod nazivom „Čuvari bunjevačke muzičke baštine” posvećeno Bunjevkama pivačicama održano je u petak, 13. septembra, u organizaciji UG „Bunjevačka kasina” u Svečanoj sali Otvorenog univerziteta u Subotici.

IMG 6951

Pridavači na ovoj večeri su bili: Tamara Babić i Antuš Romić koji su nas upoznali sa Bunjevakama koje su bile kadgodašnje interpretatorke bunjevačke pisme: Giza Crnjaković, Milka Rehak Bačlija, Antonija Vujić, Marija Bukta, Kata Prćić, Anica Vojnić i dr.

IMG 6952

Dio ovi bunjevački pivačica su bile članica KUDŽ „Bratstva” pa je današnja reprezentativna foklorna grupa KUDŽ „Bratstva” odigrala njima u čast splet bunjevački igara.

IMG 6937

U muzičkom dilu programa di su izvedene kompozicije koje su se kadgod izvodile u interpretacijama ovi kadgodašnji pivačica izvela je vokalni solista Tamara Babić uz pratnju tamburaškog orkestra KUDŽ „Bratstvo”uz solistu na hormoniki Vlastimira Stanimirovića.

IMG 7060

Bunjevački bal je svečano zatvoren sa velikim bunjevačkim kolom koje su odigrali folklorci: KUDŽ „Bratstvo”, KUD „Aleksandrovo” i BKC „Tavankut”.

Bogatim i sadržajnim programom svoje punolitstvo Festival bunjevačkog narodnog stvaralaštva je u potpunosti opravdo.  

T. B.


VIDEO PRILOZI: BMC

 


GALERIJA FOTOGRAFIJA