OBIČAJ DUŽIJANCE PRIKAZAN U BAJI

│ Izvor: BMC │ Ponediljak, 26.08.2019. │


OBIČAJ DUŽIJANCE PRIKAZAN U BAJI

 

Udruženje „Vereš Pal” iz Baje – Republika Mađarska je u subotu, 24. avgusta, bilo domaćin pridstavnika Bunjevačkog nacionalnog savita koji su učestvovali u organizaciji okruglog stola na temu saradnje sa Bunjevcima u Mađarskoj i sa kulturno-umitničkim programom vezan za običaj Dužijance. Ovaj događaj je uvršten u niz manifestacija koje su bile dio obilužavanja „Dana Dužijance” 2019. godine.

Baja 16

U okviru okruglog stola su se isprid BNS pristavili dr Suzana Kujundžić Ostojić, pridsidnica BNS i pridsidnik IO BNS Branko Pokornić a od strane pridstavnika Bunjevaca u Mađarskoj isprid udruženja „Vereš Pal” Laslo Kaćmari i bivši gradonačelnik grada Baje gospodin Sel Peter.

Baja 07

Potom je uslidila svečana povorka u bunjevačkim narodnim nošnjama kroz centar Baje, a zatim se nastavilo sa kulturno-umitničkim programom u kom je učestvovalo KUDŽ „Bratsvo” iz Subotice koje se pridstavilo običaj „Dužijancu” i splet bunjevački igara.

Baja 21

U centru Baje je bio i organizovan promotivni štand sa esponatima od slame, ko i štampana izdanja na bunjevačkom jeziku koje su positioci ove manifestacije mogli da vide. Ovaj promotivni štand je priredilo KUD „Bunjevka” iz Subotice.

Baja 34

Cilj ove buduće saradnje je da se uspostave što bolji odnosi sa Bunjevcima u Mađarskoj u vidu razmine iskustava na polju nigovanja maternjeg jezika, razmina štampani izdanja od knjiga do novina i razni drugi publikacija pisani na bunjevačkom jeziku ko i nigovanje bunjevački običaja koji su se vrimenom u Mađarskoj zaboravili.

T. B.


VIDEO PRILOG: BMC

GALERIJA FOTOGRAFIJA