Održana ekskurzija na Đorđević salašu

│ Izvor: BMC │ Ponediljak, 03.06.2019. │

Održana ekskurzija na Đorđević salašu

Kako je to već običaj, Nacionalni savit bunjevačke nacionalne manjine organizovo je i ovog juna ekskurziju na Đorđević salašu.

IMG 7825

Palić je opet dočeko dicu željnu sigre i razbibrige, tereni su ufriško po dolasku poslužili za razne sportove i sigre. Od fudbala do dobri stari sigara ko što su čika bika, ćora bake i dobro staro klikerovanje.

U tome jim je mentor bio Antuš Romić, isprid KUDŽ „Bratstvo“. Za one đake koji pohađaje bunjevački a nisu vični sportu, kreativne aktivnosti organizovala je u saradnji sa pridavačima pridsidnica Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine, dr Suzana Kujundžić Ostojić.

IMG 7742

Najviše i najradije se sickalo, crtalo i bojilo. A ko je tio mogo je gledat i crtani film. O dobroj atmosferi i živosti dice izlišno je pričat, svi su posli ručka proveli priostalo vrime u dobrom raspoloženju i sigri. Bilo je vrimena i za skakanje u džakovima, trke uz nošenje jajeta u kašiki, priskakanje šparge, itd.

IMG 7817

Takmičarski duh dakle nije izosto al ni drugarsko tapšikovanje najboljima. Čak je i varljivo vrime bilo dovoljno tolerantno pa je kiša počela padat tek na samom rastanku i polasku autobusa. Ovom ekskurzijom polako se simbolički opraštamo i od škulske godine, dici želimo lip raspust al i dobar uspih na jesen kad počne nova škulska godina.  

T.K.M.


Video prilog: BMC


Galerija fotografija