Bunjevački nacionalni savit poklonio nova štampana izdanja Bunjevačkoj matici

│ Izvor: BMC │ Petak, 17.05.2019. │

Bunjevački nacionalni savit poklonio nova štampana izdanja Bunjevačkoj matici

IMG 2727

U četvrtak, 16. maja, pridsidnica BNS dr Suzana Kujundžić Ostojić je poklonila nova štampana izdanja Bunjevačkog nacionalnog savita i UK „Centar za kulturu Bunjevaca” biblioteki Bunjevačke matice, med kojima se nalazi i novo izdanje Ričnika bački Bunjevaca, Gramatički i pravopisni priručnik za bunjevački jezik, studija o Bunjevcima pod nazivom „Na prilomu vikova” i knjiga Ane Vojnić Kortmiš „Kadgod”.

IMG 2728IMG 2729

- Radujemo se što smo u mogućnosti da oplemenimo biblioteku Bunjevačke matice sa našim novim izdanjima i nadamo se da će se ona koristit u svrhu još boljeg upoznavanja kako istorije tako i pisničkog stvaralaštva kod Bunjevaca – kazala je dr Suzana kujundžić Ostojić, pridsidnica BNS.

IMG 2735 

Bunjevačka matica u narednom periodu će radit na ozbiljnijem razvoju bibliotekačke dilanosti jel posiduje ozbiljan knjižni fond na bunjevačkoj ikavici.

- Ova nova četri štampana izdanja na bunjevačkoj ikavici će oplemet knjižni fond biblioteke Bunjevačke matice koja je u projektu indeksacije knjiga i formiranje biblioteke na najsavrimeniji način ko i katalogizacija svi izdanja uz pomoć stručnog osoblja Gradske biblioteke u Subotici – kazo je Veljko Vojnić, pridsidnik Bunjevačke matice.

T.B.