Sastanak pridstavnika izborni lista

Sastanak pridstavnika izborni lista

Izvor: Bunjevački Media Centar   Ponediljak, 26.11.2018.


U ponediljak, 26. novembra, održan je sastanak pridstavnika dvi izborne liste koje su 4. novembra učestvovale na izborima za Nacionalni savit bunjevačke nacionalne manjine. Podstićemo, na izborima su, u bunjevačkoj zajednici, podršku glasača tražile liste „Bunjevci zajedno“ i UG „Bunjevačko kolo“ Sombor, a osvojile su 13, odnosno 6 mandata.

IMG 0028

Nakon sastanka, nosioci lista su se obratili medijima.

Dr Suzana Kujundžić Ostojić, nositeljka liste „Bunjevci zajedno“ je istakla:

Ko pridstavnici jedine dvi liste koje postoje u četvrtom sazivu Savita normalno je da sidnemo i dogovorimo se na koji način ćemo funkcionisat dalje. Na sastanku s ljudima s naše liste koji će bit u sastavu Savita dogovorili smo da listi broj 2 ponudimo misto zaminika pridsidnika, misto podpridsidnika NSBNM, misto jednog pridsidnika odbora, pridložili smo da to bude Odbor za službenu upotribu jezika, prija svega jel su bili nezadovoljni kako je rađena standardizacija, pa je ovo prilika da sve ono čime su bili nezadovoljni isprave. Naravno, tu su i ostala mista, odnosno popunjavanje odbora, u odnosu na njevu brojnost. Ono oko čega se nismo uspili dogovorit jesu zahtivi s druge strane, kako je apostrofirano, tu je najveći kamen spoticanja jedno misto koje lista broj 2 traži u Izvršnom odboru, a drugo je rad Regionalne kancelarije u Somboru, ko i personalno rišenje. Tu nismo našli saglasnost u ovom momentu – kazala je dr Kujundžić Ostojić, te je dodala da je primetno da postoji nepovirenje izmed dvi strane, da ga nije bilo tokom izbora, a ni prija izbora, te da njega triba izgradit.

IMG 0032

Prim. dr Vlado Babić, nosilac liste „Bunjevačko kolo“ Sombor je naglasio:

Došli smo se dogovorit, želimo radit u Nacionalnom savitu, al su pridlozi liste broj jedan bili neprihvatljivi. Prihvatljivo je da dobijemo misto zaminika pridsidnika Savita i podpridsidnika, al kamen spoticanja jeste kod Izvršnog odbora. Oćemo da se ispoštuje reciprocitet, jel šest mandata je otprilike trećina mandata, pa i mi tražimo trećinu u svim funkcijama. To nije nerealno, nije megalomanski, i imamo pravo na to. Naši birači, naši građani, Bunjevci iz Sombora i Subotice, nam daju za pravo da to tražimo. Takođe, tražimo i personalne promine u Regionalnoj kancelariji u Somboru. Nadamo se da će zdrav razum privladat, da pridstavnici liste 1 priđu priko niki tvrdokorni stavova, da shodno tom prihvate naše zahtive. Svi naši članovi iz Sombora glasaće za sve odluke Savita, ne želimo bit opozicija.

N. S.