Prva protokolarna posita novog pridsidnika Bunjevačke matice, Bunjevačkom nacionalnom savitu

Prva protokolarna posita novog pridsidnika
Bunjevačke matice, Bunjevačkom nacionalnom savitu

Izvor: Bunjevački Media Centar       Četvrtak, 06. jul 2017.

Pridsidnica Bunjevačkog nacionalnog savita, dr Suzana Kujundžić Ostojić i pridsidnik Izvršnog odbora BNS, gospodin Mirko Bajić su ugostili novog pridsidnika Bunjevačke matice gospodina Veljka Vojnića 5. jula u svojim prostorijama, di se divanilo o važnim pitanjima vezanim za rad Bunjevačke matice ko i o daljoj saradnji ove bunjevačke institucije kroz okvir rada Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine.

IMG 3802

- Ovo je prva protokolarna posita novog pridsidnika Bunjevačke matice i veliko mi je zadovoljstvo i čast što mogu razgovarat sa nekim ko vodi jednu od naši najvažniji i najstariji bunjevački udruženja. U ranijem periodu bilo je različiti pogleda al ja virujem da smo se danas dogovorili oko novi pravaca saradnje koji triba da doprinesu prije svega boljitku naše bunjevačke nacionalne zajednice i njenom napridovanju i što boljoj saradnji radi postizanja budući ciljeva. Radujem se jednom novom početku i uspehu u daljem radu – istakla je pridsidnica BNS, dr Suzana Kujundžić Ostojić.

Novi pridsidnik Bunjevačke matice je takođe istako šta će bit važno u daljoj saradnji sa institucije na čijem se čelu nalazi u odnosu na Bunjevački nacionalni savit.

- Bunjevačkoj matici i meni ko novom pridsidniku važno je da smo se našli na ovom sastanku i da smo se dogovorili oko pravaca saradnje na dobrobit bunjevačke nacionalne zajednice a prije svega Bunjevačkom nacionalnom savitu i njegove uloge u zajednici, al i potvrđivanje uloge i daljeg napridovanja u radu Bunjevačke matice – istako je pridsidnik Bunjevačke matice Veljko Vojnić.

IMG 3804

Pridsidnik Izvršnog odbora BNS Mirko Bajić je tako istako značaj oko nove buduće saradnje Bunjevačke matice sa Bunjevačkim nacionalnim savitom.

- Nije tajna da odnosi sa Bunjevačkim nacionalnim savitom i Bunjevačkom maticom nisu bili sjajni u nekom proteklom periodu. To se oslikavalo kroz nerazumivanje uloga u radu Bunjevačke matice u odnosu na Bunjevački nacionalni savit. Bunjevačka matica ima daleko širi okvir programskog delovanja i od izuzetnog je značaja za razvoj bunjevačke nacionalne zajednice, di se podrazumiva rad na naučno-istraživačkom razvoju. Veoma se radujem što smo ušli u jedan dalji proces a to je proces razvoja i međusobne saradnje i ostvarivanja budući zajednički ciljeva – istako je pridsidnik Izvršnog odbora BNS, Mirko Bajić.

T.B.

IMG 3809