Pridstavnici Ambasade Sjedinjenih Američkih Država positili NSBNM

Pridstavnici Ambasade Sjedinjenih Američkih Država positili NSBNM

Izvor: Bunjevački Media Centar - Petak, 10.03.2017. 09:20

Pridstavnici Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, Colleen Smith, politički oficir, i Denis Ibisbegović, savitnik u političkom odiljenju, positili su u utorak, 7. marta, Nacionalni savit bunjevačke nacionalne manjine u Srbiji. Dočekali su ji dr Suzana Kujundžić Ostojić, pridsidnica NSBNM, i Mirko Bajić, pridsidnik Izvršnog odbora NSBNM.

a06

Kako saznajemo od pridsidnice NSBNM, sastanak je bio koristan, a kroz njega se divanilo o više aktuelni tema.

Na pitanje koliko su pridstavnici jedne strane ambasade upoznati sa aktivnostima u jednoj nacionalnoj zajednici, dr Kujundžić Ostojić odgovara.

- Stekla sam utisak da su se infromisali, krenili su na sastanak organizovano, naravno, kad i pripadaju takoj državi. Bave se i politikom nacionalni manjina, radom i životom... Ipak, kroz divan sa nama su prvi put čuli dosta stvari o našoj nacionalnoj zajednici – divani dr Kujundžić Ostojić.

Ona sastanak ocinjva dobarim i konstruktivnim, te nastavlja:

- Virujem da postoji mogućnost saradnje, pogotovo sa ljudima koji su vas razumili, koji su svatili da, iako smo malobrojna nacionalna zajednica, ulažemo tušta napora i staramo se o našim pripadnicima. Virujem i da postoji prostor za saradnju, a na nama je da pronađemo kako da tu saradnju ostvarimo.

U vrime kada je aktuelan divan oko Dekreta iz 1945. godina naša sagovornica ističe da je i to bila jedna od tema.

- Tu temu je inicirala naslovna strana "Bunjevački novina" koje su bile prid nama, al bi svakako o tom i divanili. Iznenadila ji je i dvojnost tog akta, u smislu dal je na snagi, el nije, dal ima posledice, el nema... Jedna arapska poslovica kaže da istoriju onoga što se nije desilo niko nije napisao. Tako ni mi ne znamo šta bi se sa nama desilo da take odluke nije bilo, al je njen efekat bio poguban. Primetila sam da su naši gosti bili iznenađeni da štogod iz tog doba još nije anulirano.

Mirko Bajić, pridsidnik IO NSBNM, al i direktor Novinsko-izdavačke ustanove "Bunjevački informativni centar" i pridsidnik političke partije Saveza bačkih Bunjevaca, divanio je sa pridstavnicima Ambasade SAD-a o temama koje su se ticale upravo političkog života u bunjevačkoj nacionalnoj zajednici, te o temama vezanim za informisanje.

N. S.

Foto: BIC (Nikola Stantić)