Somborska bunjevačka Dužionica 2016.

UG „Bunjevačko kolo“ Sombor

Somborska bunjevačka Dužionica 2016.

Ponediljak, 25.07.2016. 16:15

 Završna žetelačka svečanost, Somborska bunjevačka Dužionica, već tradicionalno, 16. put od reosnivanja UG „Bunjevačko kolo“, održana je 24. jula u somborskoj varoši.

Foto 42

Paradno, s konjanicima na čelu svečanog prošiona, varoškim vincom se uputila kolona - za konjanicima išle su bunjevačke kraljice s klasom ko posebnim simbolom svečanosti a priko dvadeset fijakera nosilo je čeljad u svečanim bunjevačkim nošnjama i goste za kojima se lagano, ka župnoj crkvi, uputila i pešačka kolona gostiju.

Sveta misa – Zafalnica na kojoj se blagosilja kruna od žita i kruv od novog brašna, održana je u crkvi Presvetog Trojsva. Veliko kolo igralo se na trgu Sv. Đorđa a potom se svečana kolona uputila na prijem u županiju.

Bandašica i bandaš, Sonja Krstić i Ivan Fratrić, poneli su posvećen kruv do varoške županije di je pridan somborskoj gradonačelnici, Dušanki Golubović.

Svečanost somborske Dužionice uveličali su brojni gosti iz pridstavnici bunjevački institucija i NSBNM iz Subotice, gosti iz Novog Sada, Svetozara Miletića, Beograda i Republike Mađarske koje je, u ime Bunjevačkog kola primio i pozdravio pridsidnik, Dejan Parčetić.

Iz Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, svojim dolaskom, svečanost somborske bunjevačke Dužionice uveličo je zaminik pokrajinskog sekretara, prof. dr Nebojša Kuzmanović.

Naročito dragi gosti ovogodišnjeg žetelačkog slavlja bili su članovi ekipe RTV, emisije Petkazanje s autorom Borom Otićom na čelu, kojima je ova svečanost bunjevačkog običaja i tradicije motiv i tema za naredne emisije.

R.P.

 

VIDEO PRILOG BUNJEVAČKOG MEDIA CENTRA

FOTO ALBUM

Foto: BIC